podgrzewanie przednich foteli - pokrętła ...
OII - test 100 000 km - auto świat
Zwiń
X
-
Miło poczytać jakie to niezawodne samochodySzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZamieszczone przez TomcioUmówmy sie.....co to za przebieg dla Octavii-z chęcią przeczytałbym tedt 300 tys.km.
:diabelski_usmiech
[ Dodano: Sob 20 Mar, 10 23:33 ]
Zwróć uwage na stan bagażnika i tylnich siedzeń 8)
Komentarz
-
-
Dobra, ale takich panów jest kilku i producent projektując samochód uznaje ich za błąd w obliczeniach :P
Wielu producentów (oficjalnie przyznaje się do tego np. Ford) oblicza wiek użytkowy auta na kilka lat (7-8), trochę więcej niż długość życia modelu (wprowadzenia następcy). Potem dramatycznie rośnie liczba usterek, wadliwych podzespołów i przez to kosztów eksploatacji. Jak ktoś robi duuuuże przebiegi zawodowo, to musi się liczyć z częstszą zmianą auta, tak jak to robią floty. Teraz auta to nie to co kiedyś panie.
To trochę jak ze sprzętem AGD - zaraz po gwarancji pojawiają się usterki, a koszt ich usunięcia jest porównywalny z kupnem nowego sprzętuMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Dobra, ale takich panów jest kilku i producent projektując samochód uznaje ich za błąd w obliczeniach :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothDobra, ale takich panów jest kilku i producent projektując samochód uznaje ich za błąd w obliczeniachO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiZamieszczone przez MorgothDobra, ale takich panów jest kilku i producent projektując samochód uznaje ich za błąd w obliczeniachsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokSzczególnie takich http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=2 :twisted:"Motor läuft gut" :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaubo dziwne żeby po takim przebiegu była jak nówka
jesli jeździł jeden facet po europie to czemu nie?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZamieszczone przez TomcioUmówmy sie.....co to za przebieg dla Octavii-z chęcią przeczytałbym tedt 300 tys.km.
Ja na przykład....
Przez dwa latka walnąłem 115000 km za sterami O1.
Mam zamiar do 300 dojechać-jak narazie wymieniłem w aucie jedno łożysko w piaście koła przedniego,filtry , oleje , komplet opon i klocki hamulcowe.
Czy to coś nadzwyczajnego w dzisiejszych czasach czy mam jakieś niesamowite szczęscie do auta :P ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomcioJa na przykład....Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
no w zasadzie to ja tyle jeżdżę - z małą poprawką - do 300 tys na jednym aucie nie dociągnę (leasing się kończy, zanim tyle przejadę), ale w ciągu dwóch lat przejechałem moją służbowa oktawką 1,9 tdi ponad 140 tys km - i pomimo dość ostrego traktowania (średnie spalanie 7,5l) nie było ŻADNYCH usterek - a tak poza tym, chcę sobie to autko wykupić od firmy i żona będzie dalej jeździć- wózek jest młody (dwa lata) i pewny - tylko ja nim jeździłembyła: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Czyli wszystko sprowadza się do ... okoliczności "przyrody"
Zamieszczając swoją wypowiedź "Zwariowałeś, a kto tyle jeździ samochodem?" miałem na myśli raczej osoby prywatne. Firmy to specyficzny temat, gdyż mają różne procedury (np. wymiana co 4 lata, niezależnie od przebiegu, albo wymiana po 120.000 km niezależnie od wieku, albo po spłacie rat leasingowych przez X lat).
Uważam, że duże przebiegi robią osoby (w sumie firmy też) których nie stać na częstsze wymiany aut. Nie wierzę w zapewnienia jakie to świetne jest moje auto mimo upływu lat. Wszystko się starzeje, co roku wprowadzane są nowinki ... i ktoś musi za tym nadążyć :lol:Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz